Gong terapija

Zvuk gonga = zvuk Univerzuma

gong terapija - svijet joge

Početna joga praksa pridavala je veliku pažnju mantri i zvuku, svi autentični joga smjerovi počinju i završavaju sa zvukom gonga.

Gong se prvi puta pojavljuje u raznim dijelovima svijeta (Indiji, Kini, Japanu, Koreji, Indoneziji, Iranu, Africi) . Svirao se u raznima duhovnim ceremonijama, a u Indiji su ga svirali majstori kundalini joge radi poticanja dubokog opuštanja i protoka energija u svrhu iscjeljenja i transformacije svijesti.

Gong je moćan rezonantni instrument čiji složeni tonovi stvaraju tok zvukova koji pomažu slušatelju da uđe u meditativno stanje, njegov opuštajući ton dovodi do brisanja osjećaja za prostor, vrijeme i ego.

gong - svijet joge

U praktikantu se trigerira njegov unutarnji učitelj – dolazi do samostalnog iscjeljivanja. Vibracija gonga –  njegov OM zvuk osjećamo u čitavom tijelu jer cijelo naše biće rezonira sa gongom, te dolazi do podizanja frekvencija.

Prakticiranje joge ili meditacije uz gong dovodi do smirivanja živčanog sustava, emocije dolaze u stanje harmonije, dolazimo do dubokog opuštanja uma i tijela.

Zvuk gonga povoljno utječe na mnoge procese našeg tijela, uključujući i rad endokrinih žlijezda, menstrualni ciklus, cirkulaciju, krvni tlak, povezuje lijevu i desnu stranu mozga, dolazi do povećanja kreativnost, intuicije i životne radosti.

Stimulira protok životne energije te tako uklanja energetske blokade.

životna energija - svijet joge

Jača imunitet i obnavlja sve stanice u tijelu. Terapija gongom također se može koristi u borbi protiv ovisnosti jer stimulira iste centre u mozgu kao i droga, ali bez unosa ikakvih supstanci u tijelo.

Danas se za iscjeljivanje koriste planetarni gongovi, oni su usklađeni na frekvencije rotacije planeta. 

Gong zvučna kupka

Gong zvučna kupka je oblik meditacije u ležećem položaju, puštaju se optimalni frekvencijski rasponi i dovode nas do našeg srčanog centra.

Na početku kupke osoba ima jasnu namjeru. Snaga i moć namjere najučinkovitija je u mijenjanju  stanja svijesti – prelazak iz alfa-theta stanja moždanih valova koje je moguće postići uz zvuk i vibracije gongova. Da bismo se potpuno opustili potrebno je utišati unutarnju buku, tj. uskladiti unutarnje frekvencije s vlastitom srčanom frekvencijom.

gong zvučna kupka - svijet joge

Naime da bismo to postigli ne treba nam nikakva posebna priprema jer je optimalna frekvencija našeg tijela ona kada se osjećamo dobro u svojoj koži, kada smo u stanju opuštenosti, sreće i kada osjećamo ljubav prema bivstvu.

Niske frekvencije poput stresa, ljutnje, zamjeranja, krivnje itd dovode tijelo u stanje bolesti stoga je od izuzetne važnosti da sami sebi postanete prioritet te barem jednom tjedno odradite ritual vraćanja unutrašnje harmonije.

Ovo je najjeftiniji i najbolji tretman koji možete priuštiti svome zdravlju, a potrebna je samo snaga volje.