Joga i Seks

Prakticiranje joge zaista je najbolji poklon koji sami možete dati svome tijelu i duši. Zasigurno ste do sada čuli o višestrukim benefitima joge za zdravlje poput smanjenja stresa, kontroli dijabetesa tipa II, jačanju tijela, regulaciji tjelesne težine i dr. No, danas ćemo se pozabaviti jednim zanimljivim aspektom joge, a to je poboljšanje kvalitete intimnih odnosa.

Naime, seks i joga imaju mnogo zajedničkih osobina poput spajanja tjelesnog i emocionalnog aspekta čovjeka te oboje koriste tijelo kao alat kako bi ostvarili krajnji cilj smirenja uma i unutarnjeg zadovoljstva. Mnogi liječnici i seksolozi slažu se oko činjenice da na kvalitetan seks utječe mnogo čimbenika. Od općeg pshio-fizičkog stanja osobe, do izbora partnera, razine stresa, kemijskih procesa u tijelu i dr. Upravo zbog cijelog kompleksnog procesa unutar svakog pojedinca preporučamo jogu kao alat za podizanje razine svijesti o svome tijelu, a kroz tu praksu i osjet tijela na jednoj višoj, novoj razini dolazi do podizanja uzbuđenja čak i kroz običan dodir. Postajemo osjetljiviji na vanjske podražaje dok u pozadini reguliramo unutarnje procese i stavljamo pažnju na sebe, svoje tijelo u sada trenutku.

seks i joga - svijet joge

 

Kroz jednostavna objašnjenja navest ćemo vam kako joga može poboljšati vaš seksualni život :

1. Oslobađa od stresa

Prakticiranjem vježbi disanja pomaže si da dišete punim plućima, umanjujete osjećaj anksioznosti i poboljšavate cirkulaciju. Disanjem se možete osloboditi stresa, a kada se oslobodite stresa sve ostalo polako dolazi na svoje mjesto, bolje se osjećate, odmorniji ste. Naravno da proces meditacije pozitivno utječe i na seksualni život jer su i um i tijelo puno sukladniji.

2. Snažniji orgazmi

Prakticiranjem joge imate bolju kontrolu nad svojim mišićima, samim time i orgazmima. Primjenjujući tehnike koje koristite prilikom vježbanja joge za vrijeme seksa vaš vrhunac možete i produljiti i povećati.

3. Poboljšana energija

Vrlo jednostavan korak – bolja energija – veća izdržljivost u krevetu!
Prakticiranje joge dovodi do odlične kondicije, fizički se aktivniji, pokretljiviji i još se pri tome zabavljate te otpuštate sve mentalne blokade i nakupljeni stres u tijelu. Joga osnažuje vaše tijelo i duh,a dok se brinete o sebi, brinete i o svom seksualnom životu.

4. Spoznaja i prihvaćanje

Prakticirajući jogu postajete svjesniji svog tijela i njegovih mogućnosti te granica. U isto vrijeme razvijate fleksibilnost, koordinaciju, ravnotežu, fizičku i psihičku snagu, dakle sve elemente koji su od pomoći prilikom vođenje ljubavi. Jogom budi vašu gracioznost te podiže samopouzdanje. Postajete samouvjereni i prihvaćate sebe i svoje tijelo te spoznajte koje su vaše mogućnosti i uživate u njima.

5. Bolja kondicija

Kontinuiranim vježbanjem dovodite se u boju formu i kondiciju, a samim time se i osjećate bolje. Formira se mišićna masa, prokrvljenost je reaktivirana i to vam daje uvid u sasvim novo tjelesno stanje kojim ćete zasigurno biti zadovoljniji . Ne noramo napominjati kako bolja kondicija utječe na seksualne aktivnosti unutar vaše spavaće sobe.

6. Nove poze u seksu

S obzirom da kroz jogu vježbate rad mišića, tijelo postaje gipkije s većim mogućnostima za isprobavanje nekih novih poza za još bolji užitak. Konačno ćete moći isprobati neke egzotičnije poze koje su vas možda uvijek zanimale, a uz novi odnos prema tijelu i novostečeno samopouzadnje prštat će te od znatiželje.

7. Bolji osjećaj za predigru

Prakticiranje joge uči nas strpljenju i pripremi te nas podsjeća na to da je tijelo potrebno postepeno graditi kako bi nas ono nagradilo time da se osjećamo dobro. Isto je tako i sa seksom. Što je predigra bolja i fokus na primanje i davanje, zadovoljstvo će biti veće za oba partnera.

8. Erotski sjaj

Joga nudi nove poglede na život i probudit će u vama davno uspavanu senzaciju zvanu volja i želja za životom. Seksualna energija je životna energija, ona je moćni alat kojim možete transformirati svoj život. Osjećat ćete se sve bolje i bolje. Zablistat ćete u svakom pogledu, tako i erotskom. A sve je to uzrok boljeg razumijevanja i povezivanja vašeg uma i tijela. Osjećat će te se slobodnije i privlačnije, a vaš će unutarnji sjaj ostati zamjećen gdje god pošli.

9. Napredak u vezi

Parovi koji zajedno prakticiraju jogu uče kako uskladiti disanje i pokrete. Vježbaju na sinkroniziranju protoka energije kao i na zajedničkom istraživanju seksualnog potencijala i kreativnosti. A ako niste u vezi, odlično, imate priliku poraditi sami na sebi, jer realno sami smo sebi prvi i jedini partner cijelo životno iskustvo. Joga će nas usmjeriti sebi samima jer jedino kroz ljubav prema sebi, ljubav zaista možemo dati.

 

1. KRAVA MAČKA POZA

mačka krava poza - svijet joge

2. MOST

most poza - svijet joge

3. GOLUB

poza golub - svijet joge

4. PAS KOJI GLEDA DOLJE

pas koji gleda dolje - svijet joge

 

Zahvaljujući jogi vaše će tijelo postati izuzetno fleksibilno, a veća fleksibilnost znači manje potencijalnih ozljeda, istezanja mišića te puno puno više hrabrosti za seksualne vratolomije.
Naravno, joga nije jedina aktivnost koja može pomoći u podizanju kvalitete intimnih odnosa. Bilo koja redovita aktivnost koja pomaže u podizanju dobrog raspoloženja, snage i izdržljivosti, rezultirati će sličnim efektom na vaš seksualni život.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *